Suomessa käytössä olevien hissien keski-ikä on yli 30 vuotta. Hissi on tekninen laite joka kuluu käytössä siinä missä muutkin laitteet. Yleisesti vanhojen hissien lähestyessä elinkaarensa päätä, laitteiden pitäminen toimintakunnossa alkaa vaatia enemmän korjauksia ja sitä myötä korjauskustannukset kasvavat. Vanhat hissit eivät myöskään vastaa nykyajan vaatimuksia turvallisuuden, käyttömukavuuden, esteettömyyden ja energiatehokkuuden osalta.

Verrattuna uusiin hisseihin, alle 30% nykyisistä asuintalo hisseistä täyttää nykyiset turvallisuusvaatimukset. Modernisoimalla voidaan vaikuttaa asumisviihtyvyyteen ja kiinteistön arvoon. Paras tapa tarkistaa oman hissin nykyinen kunto on ottamalla yhteyttä ja pyytää alan ammattilaisen tekemään hissille kuntoarvio ja ehdotus tarvittavista toimenpiteistä.

Neljä syytä modernisoinnille: Turvallisuus, esteettömyys, ulkoasu ja energiatehokkuus

 

  • Turvallisuus Suurimmat turvallisuuspuutteet ovat pysähtymistarkkuus, hälytysyhteyden puuttuminen ja korin oveton hissikori.

 

  • Esteettömyys Tarkasti pysähtyvä hissi, riittävän suuri korin ja oviaukon koko ja helposti näkyvät sekä tunnistettavat merkinantolaitteet parantavat kiinteistön esteettömyyttä.

 

  • Ulkoasu Hissien sijainti kiinteistössä on yleensä keskeisellä paikalla, joten laitteen ulkoasu ei ole aivan merkityksetön. Nykyisillä materiaaleilla voidaan tehdä hyvinkin yksilöllisiä ja arvokkaan näköisiä ratkaisuja. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

 

  • Energiatehokkuus Vanhat hissit kuluttavat energiaa huomattavasti nykyisiä enemmän, vaikka modernisoinnissa usein saadaankin korin kokoa ja kapasiteettia kasvatettua

 

Ota yhteyttä niin etsitään paras ratkaisu juuri teille sopiva ratkaisu